رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز در کارگاه تخصصی کاتالیست‌های هتروژن خبر داد

صادرات 950 تن کاتالیست/ شکسته شدن قفل صادرات کاتالیست به روسیه/ نام کاتالیست‌ساز ایرانی در کنار برندهای بزرگ اروپایی

رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت و گاز با اشاره به شکسته شدن قفل صادرات کاتالیست به روسیه اظهار کرد: صادرات به این کشور و قرار گرفتن نام محصول ایرانی در کنار برندهای بزرگ اروپایی، افتخاری بود که متاسفانه در رسانه‌ها آنطور که شایسته بود به آن پرداخته نشد.

به گزارش روابط عمومی شرکت نفت و گاز سرو، بیست و چهارمین دوره کارگاه آموزشی تخصصی "کاتالیست‌های فرآیند احیا مستقیم آهن" ویژه مدیران، کارشناسان و متخصصان صنعت فولاد صبح امروز(دوشنبه، 27 شهریور) با حضور معاون وزیر نفت در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت و گاز آغاز بکار کرد.

دکتر محمداسماعیل کفایتی، رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت و گاز در این مراسم با اشاره به فعالیت‌های شرکت نفت و گاز سرو در زمینه تولید کاتالیست، اظهار کرد: زمانی شاید در داخل کشور هم این باور وجود نداشت که شرکتی بتواند استانداردهای سختگیرانه کشوری مانند روسیه را پاس کرده و به بازار آن راه پیدا کند اما با رایزنی‌های صورت گرفته و پیگیری‌ و مذاکرات فشرده این شرکت توانست قفل صادرات کاتالیست به روسیه را بشکند و همگان دیدند و متوجه شدند که ایران در زمینه تولید کاتالیست تراز خوبی دارد.

وی گفت: آنچه رخ داد افتخاری بود که متاسفانه از سوی رسانه‌های کشور آنطور که باید و شاید به آن پرداخته نشد.اکنون کشوری مانند روسیه که در حوزه نفت دارای قدمت است؛ از محصولات و کاتالیست‌های ایرانی استفاده می‌کند و این امر باعث شده نام سرو در کنار برندهای بزرگ تولیدکننده کاتالیست که به تامین نیازهای صنعت نفت روسیه می‌پردازند، حک شود.

کفایتی ادامه داد: معمولا زمانی که بحث روسیه مطرح می‌شود مباحث نظامی و پهبادها بیشتر مورد اشاره و توجه قرار می‌گیرند اما این کار کمی نبود که با سختگیری‌هایی که در داخل و خارج کشور وجود دارد بعد از 15 سال شاهد صادرات محصول ایرانی به این کشور باشیم.

وی با تاکید بر اهمیت همکاری دانش و صنعت گفت: دکتر مهران رضایی از دانشمندان حوزه کاتالیست است و در عین حال چهره‌ای دانشگاهی محسوب می‌شود. گاه ممکن است بهره‌وری دانشگاه‌ها را پائین در نظر بگیریم چراکه در مجموعه‌های آکادمیک باوجود استعدادهای خوبی که وجود دارد خروجی آنطور که باید نیست اما اتفاقی که رخ داد نشان داد که بهره‌گیری از توان این بخش‌ها و هم‌افزایی آنها شدنی است.

رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز در عین حال به فعالیت‌های کاتالیست‌ساز ایرانی در زمینه خدمات فنی و پشتیبانی در روسیه و ونزوئلا اشاره کرد و افزود: اکنون صادرات کاتالیست ایرانی به روسیه در حجمی معادل 950 تن صورت گرفته که این رقم بزرگی است چراکه زمانی صحبت از صادرات 50 تنی مطرح می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه لازم است در کنار بحث‌های مختلف به موضوع نوآوری نیز دقت شود؛ اظهار کرد: شاید برخی موضوعات در دانشگاه‌های ما کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد اما برگزاری دوره‌های آموزشی مانند آنچه امروز صورت گرفته می‌تواند راهکاری نوآورانه باشد.

رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با تاکید بر اهتمام این شرکت به ارائه خدمات فنی و مهندسی مناسب در کنار تولید، اظهار کرد: این که می‌گوییم در این حوزه جزو ترازهای بالای کاتالیست شده‌ایم شعار نیست چراکه  تعداد گریدهای تولیدی کاتالیست‌مان بالاست و برخی از کاتالیست‌های تولیدی ما حتی در دنیا هم کمتر تولید شده و شرکت تولیدکننده این کاتالیست‌ها می‌تواند در دنیا حرف برای گفتن داشته باشد.

دکتر کفایتی با تاکید بر لزوم توجه به مدیریت نوآوری افزود: نباید کار را تمام شده بدانیم و لازم است تحقیق و توسعه را مورد توجه جدی قرار دهیم. این روند کمک می‌کند در آینده کاتالیست‌های بهتری شکل بگیرد که ثمره آن برای همه است.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: در آینده شاهد شکل‌گیری شرکت‌های استارتاپی و نوپای متعددی زیرمجموعه شرکت‌های بزرگ مانند سرو باشیم.

مهندس محمود رضایی، مدیر مهندسی فروش و توسعه بازار شرکت نفت و گاز سرو نیز در این مراسم توضیحاتی درخصوص فعالیت‌های این شرکت ارائه کرد و گفت: تا امروز حدود 10 میلیون تن کاتالیست در شرکت نفت و گاز سرو تولید شده که با این روند تابوی تولید کاتالیست در کشور شکسته شد.

بیست و چهارمین دوره کارگاه آموزشی تخصصی "کاتالیست‌های فرآیند احیا مستقیم آهن" طی روزهای 27 و 28 شهریور ماه از سوی شرکت نفت و گاز سرو با حضور 200 نفر از مدیران، متخصصان و کارشناسان صنعت فولاد از 27 مجتمع فولادی در محل پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز برگزار شد.